Publisere bildet for gikt? I foten?! Hva F ... .. det er en diagnose!

Gikt? I foten?! Hva F ... .. det er en diagnose!

... Det var mer eller mindre de første ordene i mitt sinn når legen sa "gikt" første gang. Det var både første gang hun sa det, og for å være ærlig, første gang jeg har hørt ordet.

Bare for å gå tilbake til begynnelsen og fortelle min historie. Det var i slutten av januar 2010 (så vidt jeg vet) første gang lagt merke skjedde mystiske saker i foten min. På fredag ​​fikk jeg rødt kjøtt og godt med rødvin. På lørdag gikk jeg en tur på ca 5 km, etter et par aspirin hadde vært hodet tilbake på sporet. Så kom søndag og jeg følte for første gang hvordan det føles å ha (en mild, tror jeg) gikt i foten, eller i stortåen, kan man sikkert også kaller det.

På den tiden hadde jeg ingen anelse hva som var galt, og jeg var ikke klar over at jeg hadde gjort noe galt med foten min. Dessuten var det ingenting å se på den, ikke hevet, ikke rødt, ingenting! Vel ja, men det er ingen grunn til å gå til legen bare for å gå til legen, så jeg "gikk bort", så å si. Et par dager etter, så jeg følte ikke noe mer til det.

Det tok mindre enn to uker, da smertene begynte igjen å komme snikende. Den første dagen var ikke dårlig. Men dagen etter, og jeg elsker at jeg fikk en smak av hvor ille gikt kan være når den treffer foten / stortåen. Jeg kunne nesten ikke orker å gå. Kjørte til legen i morgen og fikk en avtale en time senere.

Hun spurte om jeg hadde fått rødt kjøtt eller rødvin nylig, og jeg forklarte situasjonen som skissert ovenfor. Hun var helt klar i sin diagnose: gikt.

Etter "hva f ......" -tankerne var strykes gjennom hodet mitt i ca ett sekund, tok jeg det med ro igjen. Jeg tenkte at det går bra unna med tid ellers kan det godt være noe. Overrasket jeg ble da legen sa at det er vanligvis ikke noe å gjøre når den har kommet. Du kan få ganske gode smertestillende, slik at du ikke har merket av resten av sitt liv. Det er også forebyggende, men hun kom ikke så mye inn i (jeg senere skulle lære av en annen lege, hvorfor ...).

I dag, et par uker siden jeg fikk diagnosen, og det fortsatt gjør vondt i foten. Jeg tar Ibumetin 400mg (resept), men var ikke klar over at det fungerer også provoserende. Jeg trodde det var smertestillende, så når det ikke gjorde så vondt lenger, så jeg sluttet å ta pillene ('d heller ikke ta smerte bare for moro skyld ...) dager etter at den begynner så å gjøre mer ondt. Så jeg en pille igjen, eller to i løpet av dagen, og det er bra igjen neste dag. Så nå tror jeg at jeg tar 2-3 piller om dagen jeg vil, og se hva som skjer.

Før eller senere må det da gå bort igjen ...

Var innholdet nyttig? Del det med andre:

Relaterte artikler:

comments… read them below or add one } {6 kommentarer ... lese seg selv under eller legg én}

Thomas Hegner 9 august 2010 til 12:06

Vær oppmerksom på at Ibuprofen, som er den aktive ingrediensen i Ibumetin, øker urinsyre i blodet ditt - og dermed forverrer gikt selv om det demper smerte her og nå. Vennligst endre kosthold og prøve å klare seg uten smertestillende.

Svar

Webmaster 21 august 2010 til 14:58

Takk for tipset, Thomas. Det er herved gitt videre til andre lesere.

Svar

Kristian 18 oktober 2012 på 09:49

Hallo
Jeg våknet i natt med sprø smerter i foten. Telefon gjorde legen det er klart at det må være gikt. For ca tre uker siden oplevde jeg umiddelbart på høyre fot - men ikke i den samme smerten klasse. Så jeg har ikke tenkt på det. Jeg er litt sjokkert over diagnosen, fordi jeg forbinder gikt med eldre, overvektige menn. Jeg selv er litt overvektig - men treneren veldig mye - og jeg er alt i midten av 30-årene. Jeg vil berømme nettstedet. Det er hyggelig å vite jeg ikke er den eneste med dette problemet. Jeg tør faktisk ikke si det til noen (og ikke sjefen min), på grunn av fordommer, så jeg har sagt at jeg har forstuet foten. Jeg kan se at det er noen gode ideer og forslag her - men det er noen som er kommetbaf med sin gikt? Og hvis så - hva gjorde?

Svar

Webmaster den 18 oktober 2012 på 11:36

Hei Kristian,

Det er nok ikke usannsynlig at du har fått gikt, men jeg vil nå trolig få det undersøkt i stedet nøye seg med en diagnose over telefon. En blodprøve kan oppdage mengden av urinsyre i blodet, og da legen vil trolig avgjøre om du bør få allopurinol å holde urinsyre i sjakk. Men det er noen som kan godt komme et nytt angrep når de begynner å ta allopurinol, men så tror jeg de fleste har god erfaring med det.

Men jeg tror helt klart du må være ærlig om det. Som du vel (kanskje?) Kan se, treff gikt ikke bare eldre overvektige menn, som vi ofte blir spesielt å knytte den med den "gamle dager", siden det er / var en liten en livsstilssykdom.

Som du kan lese her:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18464304
Så det ser ut til å inkludere Vitamin C kan bidra til å senke urinsyre i blodet, slik at det er et forholdsvis billig metode og trygg også. Men jeg ville nok styre klar av vitaminpiller, og så i stedet kjøpe vitamin C i rå pulverform og bland det opp med vann / juice, for eksempel. En slik kar her:
http://helseudsalg.dk/shop/ascorbinsyrepulver-500-206p.html
Nå halv stor den er, 500g, så hvis du prøver å 1000mg (1G) per dag som rader som en kar der i over et år. Hvis du kjøper noe. en liten krukke et annet sted, så du bør være sikker på at det er "L-askorbinsyre" og ikke "D-askorbinsyre" som de er også forklart i beskrivelsen av produktet over.

Men i første omgang - gå og gå til legen og sørge for at minimum for å få en blodprøve, slik at mengden av urinsyre i blodet kan bestemmes.

Lykke til med det!

Svar

Michael S 21 juni 2015 09:31

Spis en anti-inflammatorisk kosthold med mer omega 3 og mindre omega 6, ingen kjøtt fra firbente dyr og mega doser av vitamin C i løpet av dagen ...

Svar

Arne Christensen 17 september 2015 til 15:42

År siden, hadde mange gener og smartere på grunn av gikt. Blant annet Jeg har hatt utbrudd i begge anklene !! Da er du ganske handikappet. Er du helt til rottene, et kortikosteroid regime fjerne leddgikt og en er symptomfrie etter et par dager. Har ikke hatt store utbrudd siden jeg ble foreskrevet allopurinol.

Svar

Legg igjen en kommentar

trackback } {En trackback}

Forrige post:

Neste post: