Post image for Kostråd ved gikt - er det streng diett som kreves?

Kostråd ved gikt - er det streng diett som kreves?

Det sies at det er en forholdsvis høy andel av mat og drikke og utvikling av gikt. I gamle dager, gikt kalt "rike sykdom" og ble assosiert med overvekt på grunn. Høyt forbruk av alkohol og fet mat. Sykdommen forekommer noe bredere enn sine egne, men de fleste menn (90%) mellom 40 og 50 år.

Men jeg har blitt fortalt av legene at i dag er det ingen grunn til å gå på en streng diett, siden du har så god medisin for å det på egenhånd, godt kan senke urinsyre i kroppen. Samtidig har jeg fra noen leger hadde anbefalt å unngå rødvin og rødt kjøtt. Hva det like "trigger" angrep kan variere fra person til person, men matvarer som har et høyt innhold av puriner, vil generelt være en god idé å kutte ned på, hvis du har gikt og heller ikke ta forebyggende medisin eller vil hjelpe medisin litt. Men det er som jeg sa, varierer fra person til person, hva kan sette en pågripelse i tid - det trenger ikke engang være mat, noe så sunt som vekttap og fysisk aktivitet du ikke er vant til, kan også være en årsak.

Hvis du ønsker å prøve å holde urinsyre i sjakk gjennom mat, så kan følgende kosten retningslinjer anbefales (det er mer og mer informasjon, men jeg tror det følgende er det viktigste):

 • Unngå for mye sukker. Fruktose fra sukker kan øke dannelsen av urinsyre. Eplejuice inneholder noen fruktose, og noen sukkerfrie drops produkter.
  -
 • Unngå mat med gærekstrak slikt. produserte varer buljong og kjøttboller.
  -
 • Innmat som lever, nyrer og brissel kan også øke urinsyre innhold. Ikke på langt nær så dårlige produkter som erter, bønner, sardiner, torskerogn og buljonger.
  -
 • Proteinrik mat som kjøtt, øker også urin surhet.
  -
 • Stor kaloriinntak kan også bidra til å øke urinsyre, så fornuftig og følger en generell sunn og balansert kosthold.
  -
 • Drikk rikelig med vann som det reduserer sjansen for urinsyre steiner og kan bidra til å "vaske dere rene" (hvis man kan si det). Samtidig alkohol helst unngås, da selv små mengder øl, vin og brennevin, kunne ha en negativ innvirkning på urinsyre.

Vanligvis er fedme ikke er en fordel, så hvis du er overvektig, kan det være en veldig god idé å ta en titt på hans samlede kostholdet og se om det kan være tapt 1-2kg i måneden bare ved å gjøre noen små enkle endringer i sin diett. Det kan gjøres.

Men igjen, det er legemidler på markedet som sådan. allopurinol, som også har som mål å redusere urinsyre - uten det som sådan trenger ikke å gå på en streng diett. Hvor mye, tror jeg bare en blodprøve kan oppdage - nå og da.

Jeg kommer tilbake når jeg vet mer ...

Var innholdet nyttig? Del det med andre:

Relaterte artikler:

comments… read them below or add one } {6 kommentarer ... lese seg selv under eller legg én}

Ulf 22 november 2011 til 15:33

"Sjukdomen förekommer något bredare än sina egna"
Vad betyr det? Er det dansk?
mvh
Ulf

Svar

Webmaster 28 mai 2012 at 13:54

Hei Ulf,

Det er trolig oversetteren kan ikke helt finne ut den danske - oversettelser dessverre skjer automatisk, så jeg vil anbefale deg å lese den danske versjonen, hvis du forstår dansk.

Svar

Claus Jensen den 28 mai 2012 på 13:46

Selv har jeg holdt ut mye med gikt, så jeg var da ganske fornøyd med å finne bloggen din og høre litt fra hverandre, sliter med det.

Personlig har jeg lange perioder kunne holde sykdommen borte utelukkende av kosthold. Siden det var det verste jeg også Allopurinol, men jeg tror bare at pillene var en liten del av de endringene som skjedde. Jeg har blitt målt mine urinsyre i blodet et par ganger, begge gikk bra og når det var virkelig ille, og det har variert enormt. Så det ser ut som at kroppen min godt kan bryte det ned, så lenge det ikke har gått helt berserk.

Jeg har holdt en dagbok over hvor dårlig jeg har hatt det, og jeg har spist i lange perioder for å se om det var noen mønstre. Og for meg er det to ting som tydelig har vært verre enn andre: når jeg har drukket vin eller spiser mye sukker, så kommer smertene! De kommer også hvis jeg har levd litt for godt med biff og rødvin i en periode, men for å være mye mer for.

Så for meg er det betryggende å konstatere at diett alene kan gjøre det. Det faktum at jeg ikke alltid har ryggrad til å leve så sunt som jeg burde, at jeg finner så noen ganger når jeg våkner opp midt på natten med en tå som forteller meg ...

Svar

Webmaster 28 mai 2012 at 13:58

Hei Claus,

Takk for din kommentar - og beklager å høre du er en av de "heldige" med gikt!

Etter at jeg for en tid siden endret legen og fikk tatt en del tester, ingen har bekreftet at jeg selv lider av gikt - men mine tall i blodet er for høyt, så jeg antar jeg er i fare for å få det før eller siden, så jeg er 300 mg allopurinol daglig, og det varer som urinsyre tallet innenfor tillatte grenser.

Hvis du kan løse det med dietten det er greit, men som du sier, kan det være vanskelig å alltid leve så sunt - og gjøre noen mennesker, har kroppen bare astigmatisme som gjør at du må bruke piller for å holde urinsyre i sjakk.

Når du mangler litt motivasjon til å spise sunt, kan du alltid tenke på at i løpet av et år er 98-99% av alle cellene i kroppen skiftes ut - har du virkelig føler at kroppen din er bygget av McDonalds, godteri og chips? :)

Lykke til!

Svar

ra 1 juli 2012 på 13:52

Bardzo dobre tlumaczenie;]

Svar

Webmaster 1 juli 2012 på 13:56

Det er maskinoversettelse (Google Translate), så det er derfor det er langt fra perfekt, dessverre.

Svar

Legg igjen en kommentar

Forrige post:

Neste post: