Post image for En dag uten gikt

En dag uten gikt

De sier det er lys fremover, uansett hvor dårlige ting enn arten selv. Totalt sett er jeg nå også en veldig positiv person brakt, og en av fordelene ved å ha gikt inkluderer betydelig mindre sannsynlig å få Parkinsons senere i livet (jeg leste et sted, jeg velger å tro det passer).

Jeg har nylig prøvd å være fri for gikt i om en dag eller så. Merkelig som det kan høres.

Det hele startet da jeg gikk rundt i ca en måned med smerter i foten, og jeg rett og slett ikke kunne finne andre tilfeller der folk hadde en "akutt angrep" så lenge. Et par uker kanskje, eller dager, men aldri en måned. Det rett og slett ikke kan være sant, så jeg hadde besluttet å nå noe måtte skje, ender opp med å være på de fordømte smertestillende piller hver dag i en måned.

Et par dager senere våknet jeg og hadde jævla sår fot. Jeg kunne ikke støtte det, måtte ta veggen for å bidra til å komme over og pop noen smertestillende og bare slappe av i en halv time til begynnelsen for å fungere. Her var det på tide å dra til sykehuset og få meg en alvorlig prat med kunnskapsrike mennesker.

Legen var på vakt, flyttet frem og tilbake i foten min og trykket noen steder, etter som han sa "det der, det er ikke gikt. Så du ville ha vondt i stortåen eller sin del, og der har du ingenting. " For å gjøre en lang historie kort, var han overbevist om at det var buen, eller hva sier du, under foten, som var å klandre. Hvis jeg fikk time hos en spesialist for å få på et bånd slik at de kunne måle hvor jeg går, og deretter gjøre en spesiell såle, så det ville gå bort.

For å gjøre historien litt mer moro, så han var veldig overrasket over at den opprinnelige legen ville ikke engang ta en blodprøve for å bekrefte at jeg hadde gikt - og mens han ikke engang ville ta en, for å motbevise det. Jeg skal ikke nevne "blod" mange ganger før han sa at selvfølgelig måtte jeg få det gjort om det kunne gi meg sjelefred.

Dagen etter at jeg fikk resultater, og voila, antall av urinsyre i blodet var for høy. Det måles i noe som kalles "pmol / L" som jeg absolutt ikke vet noe om. Men den maksimale av mennene er vist 420 umol / l tilsvarende 7 mg / dl. Min var i overkant av 500 umol / L.

Så jeg ringte sykehuset igjen og så en annen lege. Han var mer sikker på at det var gikt og nå som blodprøven sa hva det sa han ikke synes det var noe umiskjennelig. Jeg kunne bare komme inn, han ville gi meg medisin (allopurinol 100 mg), som vil redusere mengden av urinsyre i blodet.

Det er det - jeg bare klarte å få en eneste dag uten urinsyregikt (mentalt) før jeg ble diagnostisert - igjen. Denne gangen, i det minste, er det gode utsikter. Jo lenger jeg tar allopurinol, jo mindre smerter i foten på grunn. Urinsyre. Jeg var også Ibuprofen 400mg, men apoteket hadde bare 600mg på lager, så jeg fikk den i stedet. Men det har vært halvparten sterke saker, og jeg tror virkelig Ibuprofen (Ibumetin den boksen heter) 400mg vært greit nok for mine behov - slik at de 600mg jeg spare til hvis det bli virkelig ille en dag.

Var innholdet nyttig? Del det med andre:

Relaterte artikler:

comments… add one now } {0 kommentarer ... legge en nå}

Legg igjen en kommentar

trackback } {En trackback}

Forrige post:

Neste post: