Afbeelding plaatsen voor jicht? In voet?! Wat F ... .. het is een diagnose!

Jicht? In voet?! Wat F ... .. het is een diagnose!

... Het was min of meer de eerste woorden in mijn hoofd toen de dokter zei: "jicht" de eerste keer. Het was zowel de eerste keer dat ze het zei, en om eerlijk te zijn, de eerste keer dat ik het woord gehoord.

Gewoon terug naar het begin en vertel mijn verhaal. Het was het einde van januari 2010 I (bij mijn weten) de eerste keer zag er gebeurde mysterieuze gevallen in mijn voet. Op vrijdag kreeg ik rood vlees en goed met rode wijn. Op zaterdag ging ik voor een wandeling van ongeveer 5 km, na een paar aspirines hoofd weer op de rails was geweest. Toen kwam zondag en ik voelde me voor het eerst hoe het voelt willen hebben (een milde, geloof ik) jicht in de voet, of in de grote teen, kan men zeker ook noemen.

Op dat moment had ik geen idee wat er mis was en ik wist niet dat ik iets mis met mijn voet had gedaan. Ook, er was niets om naar te kijken, niet aan de orde, niet rood, niets! Nou ja, maar er is geen reden om naar de dokter alleen maar om naar de dokter, dus ik 'ging weg ", zo te zeggen. Een paar dagen na, dus ik voelde me niet meer aan.

Het duurde minder dan twee weken, dan is de pijn weer begon kruipend te komen. De eerste dag was niet slecht. Maar de dag erna, en ik hou van dat ik kreeg een voorproefje van hoe slecht jicht kan zijn als het de voet / grote teen raakt. Ik kon het nauwelijks verdragen om te gaan. Reed naar de dokter in de ochtend en kreeg een afspraak een uur later.

Ze vroeg of ik rood vlees of rode wijn onlangs had gekregen en ik legde de situatie zoals hierboven beschreven. Ze was heel duidelijk in zijn diagnose: jicht.

Na "what the f ......" -tankerne werden gestreken door mijn hoofd in ongeveer een seconde, ik vond het makkelijk weer. Ik dacht dat het goed gaat weg met de tijd anders is er misschien wel iets zijn. Ik was verbaasd toen de dokter zei dat er meestal niet wat te doen als het eenmaal is aangekomen. U kunt vrij goed pijnstillers, dus je hoeft niet het teken van de rest van zijn leven. Er zijn ook preventief, maar ze kwam niet zozeer in (ik zou later leren van een andere arts, waarom ...).

Vandaag de dag, een paar weken geleden was ik gediagnosticeerd en het doet nog steeds pijn in de voet. Ik neem Ibumetin 400mg (recept), maar was niet van bewust dat het werkt ook inflammatoire. Ik dacht dat het was pijnstillers, dus als het niet meer zo veel pijn deed, dus ik gestopt met het nemen van de pillen na het begint dus om meer kwaad te doen ('liever geen pijn neemt gewoon voor de lol ...) dagen. Daarna heb ik een pil weer, of twee tijdens de dag, en het is goed weer de volgende dag. Dus nu denk ik dat ik de 2-3 pillen per dag zal ik, en zie wat er gebeurt.

Vroeg of laat moet het dan weer weg te gaan ...

Was de inhoud nuttig? Deel het met anderen:

Gerelateerde artikelen:

comments… read them below or add one } {6 reacties ... lees zichzelf hieronder of voeg een}

Thomas Hegner 9 augustus 2010 om 00:06

Wees ervan bewust dat Ibuprofen, dat is het actieve ingrediënt in Ibumetin, verhoogt urinezuur in uw bloed - en verergert dus uw jicht hoewel het dempt pijn hier en nu. Wijzig de voeding en proberen te doen zonder pijnstillers.

Antwoorden

Webmaster 21 augustus 2010 om 14:58

Bedankt voor de tip, Thomas. Het wordt doorgegeven aan andere lezers.

Antwoorden

Kristian 18 oktober 2012 om 09:49

Hallo
Ik werd wakker in de nacht met gekke pijn in de voet. Telefonisch deed arts is het duidelijk dat het jicht moet zijn. Ongeveer drie weken geleden oplevde ik meteen op de juiste voet - maar niet in dezelfde pijn klasse. Dus heb ik niet over nagedacht. Ik ben enigszins geschokt door de diagnose, omdat ik associëren jicht met oudere, mannen met overgewicht. Zelf ben ik een beetje overgewicht - maar coach veel - en ik ben al in hun mid-30s. Ik wil graag naar de website aanbevelen. Het is leuk om te weten dat ik niet de enige met dit probleem. Ik durf eigenlijk niet vertellen iedereen (en niet mijn baas), als gevolg van vooroordelen, dus ik heb gezegd dat ik voet verstuikt. Ik kan zien dat er sprake is van goede ideeën en suggesties hier - maar er is iemand die kommetbaf met hun jicht? En zo ja - wat deed?

Antwoorden

Webmaster 18 oktober 2012 om 11:36

Hi Kristian,

Het is waarschijnlijk niet onwaarschijnlijk dat je hebt jicht, maar ik zou nu waarschijnlijk onderzocht eerder dan genoegen nemen met een diagnose over de telefoon. Een bloedonderzoek kan de hoeveelheid urinezuur te detecteren in uw bloed, en dan zal de arts waarschijnlijk beslissen of u moet krijgen allopurinol aan urinezuur in te houden controle. Echter, er zijn er die goed kan krijgen een nieuwe aanval als ze beginnen met allopurinol, maar dan denk ik dat de meeste hebben een goede ervaring mee.

Maar ik denk dat duidelijk moet je eerlijk over zijn. Als je goed (misschien?) Kan zien, raakt jicht niet alleen oudere zwaarlijvige mannen, zoals we vaak vooral te koppelen met de "oude dag", want het is / was een beetje een lifestyle ziekte.

Zoals je hier kunt lezen:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18464304
Het lijkt zo op te nemen Vitamine C kan helpen verlagen urinezuur in het bloed, zodat een relatief goedkope methode en veilig ook. Maar ik zou waarschijnlijk sturen duidelijk van vitaminepillen en dus in plaats daarvan kopen vitamine C in ruwe vorm van poeder en meng het met water / sap, bijvoorbeeld. Zoals een bad hier:
http://helseudsalg.dk/shop/ascorbinsyrepulver-500-206p.html
Nu is de half-groot het is, 500g, dus als je probeert tot 1000 mg (1 g) per dag als rijen als een bad daar voor meer dan een jaar. Als u koopt. een klein potje ergens anders, dan moet je er zeker van zijn is het "L-ascorbinezuur" en niet "D-ascorbinezuur" zoals ze ook worden toegelicht in de beschrijving van het bovenstaande product.

Maar in de eerste plaats - te gaan en bezoek aan de arts en zorg ervoor dat minimum aan een bloedonderzoek te krijgen, zodat de hoeveelheid urinezuur in het bloed kan worden bepaald.

Veel succes ermee!

Antwoorden

Michael S 21 juni 2015 09:31

Eet een anti-inflammatoire dieet met meer omega-3 en omega-6 minder, geen vlees van viervoetige dieren en mega doses vitamine C gedurende de dag ...

Antwoorden

Arne Christensen 17 september 2015 om 15:42

Jaren geleden, had vele genen en slimmer als gevolg van jicht. Onder andere, Ik heb uitbraken in beide enkels hadden !! Dan bent u vrij gehandicapt. Ben je helemaal aan de ratten, een corticosteroïde regime verwijderen artritis en één symptoomvrij na enkele dagen. Heb geen grote uitbraken sinds ik werd voorgeschreven allopurinol.

Antwoorden

Leave a Comment

trackback } {1 trackback}

Vorige post:

Volgende post: