Post image for Dieetadvisering door jicht - wordt de streng dieet vereist?

Dieetadvisering van jicht - wordt de streng dieet vereist?

Er wordt gezegd dat er een relatief hoge verhouding van levensmiddelen en de ontwikkeling van jicht. In de oude dagen, jicht genoemd "het koninkrijk van de ziekte", en werd geassocieerd met overgewicht als gevolg. Hoge consumptie van alcohol en vet voedsel. De ziekte komt iets breder dan hun eigen, maar de meeste mensen (90%) tussen 40 en 50 jaar.

Ik heb echter verteld door artsen dat vandaag de dag is er geen noodzaak om te gaan op een streng dieet, omdat je zo'n goed medicijn om het op hun eigen, goed kan urinezuur in het lichaam te verlagen. Tegelijkertijd heb ik van een paar artsen hadden aanbevolen om rode wijn en rode voorkomen vlees. Wat het net als "trigger" aanvallen kan variëren van persoon tot persoon, maar voedingsmiddelen die een hoog gehalte aan purines, zal over het algemeen een goed idee om op te bezuinigen, als u jicht en ofwel niet preventieve geneeskunde te nemen of wil geneeskunde helpen een beetje. Maar het is zoals ik al zei, verschilt van persoon tot persoon, wat kan een aanval te zetten in de tijd - het hoeft zelfs geen voedsel, iets wat zo gezond gewichtsverlies en fysieke activiteit je niet gewend zijn, kan ook een oorzaak zijn.

Als u wilt proberen om de urinezuur in toom te houden door middel van eten, dan raden de volgende dieetvoorschriften (er zijn meer en meer informatie, maar ik denk dat de volgende is de belangrijkste):

 • Vermijd te veel suiker. Fructose uit suiker kan de vorming van urinezuur verhogen. Appelsap bevat enkele fructose, en sommige suikervrije snoep producten.
  -
 • Vermijd voedsel met gærekstrak dergelijke. vervaardigde goederen bouillon en gehaktballen.
  -
 • Orgaanvlees zoals lever, nieren en zwezerik kan ook het verhogen van urinezuur inhoud. Niet zo slecht zoals erwten, bonen, sardines, kabeljauw kuit en bouillon.
  -
 • Eiwitrijk voedsel zoals vlees, verhoogt urine zuurgraad.
  -
 • Grote calorie-inname kan ook helpen om de urinezuur verhogen, zodat zinvol en volgt een algehele gezonde en evenwichtige voeding.
  -
 • Drink veel water als het vermindert de kans van urinezuur stenen en kan helpen om "wassen schone '(als men het zo mag zeggen). Tegelijkertijd alcohol bij voorkeur vermeden omdat zelfs kleine hoeveelheden bier, wijn en sterke drank, kan een negatief effect op urinezuur hebben.

In het algemeen, obesitas is geen voordeel, dus als je te zwaar bent, is het misschien een goed idee om een ​​kijkje te nemen op zijn totale voeding en zien of dat verloren kan gaan 1-2kg per maand alleen door het maken van een aantal kleine eenvoudige veranderingen in de dieet. Het kan worden gedaan.

Maar nogmaals, er medicijnen op de markt als zodanig. allopurinol, die ook bedoeld om urinezuur te verminderen - zonder het als zodanig behoefte om te gaan op een streng dieet. Hoe veel, ik denk alleen een bloedtest kan detecteren - zo nu en dan.

Ik zal terugkeren wanneer ik meer weten ...

Was de inhoud nuttig? Deel het met anderen:

Gerelateerde artikelen:

comments… read them below or add one } {6 reacties ... lees zichzelf hieronder of voeg een}

Ulf 22 november 2011 om 15:33

"Sjukdomen förekommer något bredare än sina egna"
Vad betekent het? Is het Deens?
MVH
Ulf

Antwoorden

Webmaster 28 mei 2012 om 13:54

Hi Ulf,

Het is waarschijnlijk dat de vertaler kan niet helemaal achterhalen van de Deense - vertalingen automatisch gebeurt helaas, dus ik zou u aanraden om de Deense versie te lezen, als je begrijpt Deens.

Antwoorden

Claus Jensen 28 mei 2012 om 13:46

Zelf heb ik veel met jicht doorstaan, dus ik was toen heel blij om uw blog te vinden en te horen wat van een ander, worstelen met het.

Persoonlijk heb ik lange periodes kan de ziekte weg te houden door alleen dieet. Want het was de ergste die ik ook allopurinol, maar ik denk dat de pillen waren een klein deel van de veranderingen die zich hebben voorgedaan. Ik ben al een paar keer gemeten mijn urinezuur in het bloed, zowel ging goed en toen het was echt slecht, en het is enorm gevarieerd. Zo lijkt op dat mijn lichaam kan ook af te breken, zolang deze niet volledig berserk gegaan.

Ik heb een dagboek van hoe slecht ik het heb gehad onderhouden en ik heb gegeten voor lange periodes te zien of er waren enkele patronen. En voor mij zijn er twee dingen die duidelijk slechter dan anderen geweest zijn: als ik heb het drinken van wijn of het eten van veel suiker, dan komt de pijn! Ze komen ook als ik een beetje heb geleefd te goed met steaks en rode wijn in een periode, maar veel meer voor zijn.

Dus voor mij is het geruststellend om dat dieet alleen mee kan doen. Het feit dat ik niet altijd de ruggengraat zo gezond als ik zou moeten om te leven, dat vind ik dus soms als ik wakker word in het midden van de nacht met een teen die me vertelt ...

Antwoorden

Webmaster 28 mei 2012 om 13:58

Hallo Claus,

Bedankt voor je reactie - en jammer om te horen dat je een van de "lucky" met jicht!

Nadat ik enige tijd geleden veranderde de dokter en kreeg deelgenomen testen, heeft niemand bevestigd dat ik zelf last van jicht - maar mijn nummers in het bloed te hoog is, dus ik denk dat ik het risico op het krijgen van het vóór of geleden, dus ik ben 300 mg allopurinol dagelijks en het duurt dat urinezuur eeuw binnen de toegestane grenzen.

Als je het kunt oplossen met het dieet is het prima, maar zoals je zegt, kan het moeilijk om altijd te leven zo gezond zijn - en bij sommige mensen, het lichaam heeft alleen het astigmatisme dat maakt je de pillen te gebruiken om te houden urinezuur onder controle.

Als je gebrek aan een weinig motivatie om gezond te eten, dan kunt u altijd denken dat er in de loop van een jaar is 98-99% van alle cellen in het lichaam vervangen - heb je echt het gevoel dat je lichaam is gebouwd door McDonalds, snoep en chips? :)

Good luck!

Antwoorden

ra 1 juli 2012 op 13:52

Bardzo Dobre Tłumaczenie;]

Antwoorden

Webmaster 1 juli 2012 om 13:56

Het is automatische vertaling (Google Translate), dus dat is waarom het is verre van perfect, helaas.

Antwoorden

Leave a Comment

Vorige post:

Volgende post: