Post image for Drik kaffe og nedsæt mængden af urinsyre i blodet

Drik kaffe og nedsæt mængden af urinsyre i blodet

Jeg fandt en amerikansk rapport fra 2006 som kiggede på hvilken effekt kaffe, the og koffein, har på urinsyre. Urinsyre er vi jo ikke glade for at have for meget af i kroppen, når det så går ud i blodet og laver smerte rundt omkring i diverse led.

I undersøgelsen tog de udgangspunkt i 14.758 personer på mindst 20 år, baseret på besvarelser i “Third National Health and Nutrition Examination Survey (1988-1994)”. De undersøgte forholdet mellem kaffe, the og koffein indtaget i forhold til mængden af urinsyre. De undersøgte også forholdet ved “hyperuricemia”, som jeg desværre ikke helt ved hvordan oversættes til dansk, men så vidt jeg kan forstå, er det betegnelsen for når man har “mere end for meget” urinsyre i sig (over 7,0 mg/dl for mænd og over 5,7 mg/dl for kvinder).

Resultatet vil nok glæde mange kaffedrikkere. Det viser sig nemlig at niveauet af urinsyre faldt i takt med at man øger indtaget af kaffe. Nu bliver det lidt teknisk, så jeg håber jeg har forstået det korrekt (men tjek lige den engelske kilde, inden du sætter en kande kaffe over!). De der indtog 4-5 kopper kaffe om dagen, havde 0,26 mg/dl urinsyre mindre end dem der ingen kaffe drak. Og dem der drak over 6 kopper om dagen, havde 0,43 mg/dl urinsyre mindre.

Der er en lille forskel på om det er koffeinfri kaffe, men koffeinen i sig skulle ikke have nogen indflydelse på mængden af urinsyre, ligesom the heller ikke havde nogen indflydelse.

Nu ved jeg endnu ikke selv hvad mit tal for urinsyre (mg/dl) er på, så jeg har ikke rigtig nogen idé om hvad forskel det gør at drikke de her 4-6 kopper kaffe om dagen, når man først har fået urinsyregigt. Jeg vender selvfølgelig tilbage når/hvis jeg finder ud af tallet for mit vedkommende.

Skål!

Kilde: Coffee, tea, and caffeine consumption and serum uric acid level: The third national health and nutrition examination survey

Var indholdet brugbart? Del det gerne med andre:

Relaterede Artikler:

{ 0 comments… add one now }

Leave a Comment

{ 1 trackback }

Previous post:

Next post: