Post image for Kirsebær dagligt som middel mod urinsyregigt angreb?

Kirsebær dagligt som middel mod urinsyregigt angreb?

I en BT.dk artikel for nylig, fra IForm, står der vedr. kirsebær og urinsyregigt at:

Der kan sætte sig såkaldte urinsyrekrystaller fast ved hænderne, knæ og tæer, hvilket kan give store smerter. Kirsebær hjælper kroppen med at udskille den nødvendige urinsyre fra blodet, så smerterne går væk. Det kræver dog mindst 45 stk. kirsebær, før effekten kan ses, har amerikansk forskning påvist.

45 stk kirsebær (om dagen?) er selvfølelig en del at skulle spise. Der er en 45-55 kalorier pr 100g kirsebær, og jeg skal være ærlig og sige at jeg ingen anelse har hvad 45 stk kirsebær vejer, men har du et kirsebær i nærheden, kan du jo prøve at regne ud hvad 45 kirsebær svarer til i antal kalorier – hvis du da har mod på at spise så mange.

Men måske er det slet ikke nødvendigt at spise 45 stk? I en artikel på WebMD.com, anslår de at man ved at spise 20 kirsebær om dagen kan halvere risikoen for urinsyregigt angreb.

Der står bl.a.:

  • Having two servings of cherry fruit in the past 48 hours was associated with a 50% lower risk of having another gout attack.
  • The use of cherry extract (any amount) in the past two days was associated with a 40% lower risk of recurrent gout flare-ups.

Sørg for at læs hele artiklen på ovenstående link, hvis du er glad for kirsebær eller er “desperat” efter at prøve nye løsninger – alternativt, overvej at tale med lægen om at få allopurinol mod urinsyregigt, de koster ikke ret meget.

Hvis du har erfaringer med kirsebær og urinsyregigt, så efterlad gerne en kommentar herunder, så andre kan få glæde af dine erfaringer.

Var indholdet brugbart? Del det gerne med andre:

Relaterede Artikler:

{ 4 comments… read them below or add one }

Mr. Lasse October 31, 2012 at 17:52

Hej.

45 stk kirsebær svarer nogenlunde til antallet af de almindelige skrivetaster på dit tastatur. Inklusiv talrækken foroven. Det giver et godt billede af hvor mang/lidt det er. Og det er jo bare at kikke ned fra skærmen her, så kan man se det for sig :-)

ca. tre håndfulde ville jeg skyde det til, hvis man bedre kan lide “håndfulde” som måleenhed…

Men…Hvor dælen finder man kirsebær om vinteren? Jeg synes kun de sælges i en meget kort sæson?

Reply

Webmaster November 1, 2012 at 09:37

Hej Mr. Lasse,

Det var et meget godt tip det med kirsebær og antal taster på tastaturet :)

Men kirsebær om vinteren, der må jeg være svar skyldig.

Reply

Mr. Lasse November 3, 2012 at 16:23

OBS.
Hvis man læser noget om kirsebær, som baserer sig på forskning fra USA, kan der være risiko for at den baserer sig på såkaldte “black cherries” eller sorte kirsebær, som bruges i stor stil derovre, men ikke er så kendte her i Europa. De er mere bitre og har nogle andre egenskaber end de almindelige kirsebær, så man kan ikke overføre hvad man læser 1-1 til Danske forhold desværre. Det kan muligvis være derfor, at der er den forskel du skriver om i indslaget ovenfor…

ekstra…
Man kan godt finde sorte kirsebær her i Danmark ind imellem i naturen. Komunerne planter dem blandt andet. Problemet er bare, at både stenene og bladene/kvistene er giftige og så er det også en invasiv art i Dansk natur.

Reply

Mr. Lasse November 3, 2012 at 16:25

*giftige at spise, ellers ikke.

Reply

Leave a Comment

Previous post:

Next post: