Post image for Allopurinol virker – og ingen bivirkninger (for mig)

Allopurinol virker – og ingen bivirkninger (for mig)

Efter cirka et par måneder med én daglig allopurinol pille, har en nylig blodprøve afsløret at mængden af urinsyren i mit blod nu lige nøjagtig er kommet indenfor grænsen på 420 umol/L for mænd, hvor det før var over 500 umol/L.

Heldigvis har jeg ikke – så vidt jeg har bemærket – oplevet nogle bivirkninger ved brug af allopurinol. Jeg var ellers lidt skepsis da jeg havde læst at Febuxostat var mere effektiv ved lavere mængder end allopurinol, men det produkt kendte lægen ikke, og jeg går ud fra at lægen sikkert ved mere end mig, som kun har læst et par amerikanske undersøgelser om emnet :) Så det blev altså til allopurinol og det har da også virket med at få urinsyren bragt ned.

For lige at runde bivirkningerne af, så er det faktisk knap så heldige bivirkninger der åbenbart findes – dog ikke kun ved allopurinol, men også ved de smertestillende NSAID produkter og andre midler. Du kan se billeder af hvordan disse bivirkninger bl.a. får indflydelse på ens hud, hos huddoktor – klik her. Selvfølgelig er bivirkningerne ikke noget der sker for alle eller ret ofte, men ikke desto mindre, er det da lidt træls at vide hvad ens medicin er i stand til af uheldige ting og sager :)

Var indholdet brugbart? Del det gerne med andre:

Relaterede Artikler:

{ 2 comments… read them below or add one }

Simon March 23, 2017 at 18:30

Hej unge mand med podagra.

Jeg er selv en ung mand med podagra. Fik det konstateret hos lægen som 21-årig, og nu er jeg 32 og ca. 15-17 gigtangreb mere erfaren.

Podagra er en forfærdelig ting! To state the obvious for en, der ved, hvad det går ud på.

Jeg har dog altid tænkt, at det er alluporinol også.

Nu har jeg så læst, at sundhedssektoren de seneste par år er blevet klogere ift. hvordan alluporinol skal doseres hos den enkelte, og at bivirkningerne er små eller helt udebliver.
Gigtforeningen anbefaler alluporinol, og du har haft gode erfaringer med det.
Og så er det jo fristende, når man sidder her igen-igen med en handicappet fod – at starte med at indtage alluporinol, når hævelsen har lagt sig om forhåbentlig snart.

Men først vil jeg gerne høre lidt mere om dine eller andre der læser med herindes erfaringer med alluporinol.

Hvornår skrev du dette indlæg? Hvordan er det gået med alluporinolen siden? Er det stadig bare en sikker vinder uden side effects?

Glæder mig til at læse svar.

VH Simon

Reply

Webmaster March 28, 2017 at 14:25

Hej Simon,

Indlægget er oprindeligt skrevet i 2010, så det er længe siden. Jeg tog alluporinol i nogle år indtil lægen foreslog jeg fjernede det igen – og det har der aldrig været problemer med. Men jeg holder nu på at jeg formentlig aldrig har haft decideret urinsyregigt, men kun forhøjet urinsyre niveau.

Håber du finder en løsning :-)

Reply

Leave a Comment

{ 2 trackbacks }

Previous post:

Next post: